Ontdek design in Eindhoven

ILSE maxkneefel 90864
Kopie van Strijp S leidingstraat Trudo Toren Lux Tower fotomaxkneefel 02

Eindhoven Design District is een initiatief van gemeente Eindhoven, Dutch Design Foundation en Eindhoven365 om design en technologie in Eindhoven een groter podium te bieden en design thinking te stimuleren bij bedrijven en overheden. Op deze website vind je informatie over de projecten die wij realiseren en best-practices uit het Eindhovense ontwerpveld.

Meer over Eindhoven Design District

Projecten

Arabidopsis Symphony

Hoe ziet de innerlijke wereld van een plant eruit? Neem de Arabidopsis Thaliana: de Zandraket. Met het menselijk oog is haast geen activiteit te zien, maar ondertussen zijn in de steeltjes, bladeren en bloemen allerlei processen aan de gang. De ontwerpers van Fillip Studios vertaalden de werking van de hormonen, genen en groei van dit plantje naar een ware symfonie. De bijbehorende AR-ervaring laat je door de muziek lopen. Een bijzondere manier om anders naar de planten om ons heen te kijken én te luisteren.

Lees meer

Blik op Eindhoven

Hoe gaat het eigenlijk met Eindhoven? Hoe gaat het met ons? Hoe gaat het met jou? Daarover gaat brede welvaart. In opdracht van gemeente Eindhoven onderzocht ontwerperscollectief Kade Clubhuis wat op dit vlak speelt. Want een stad waarin het goed gaat met mensen, is een fijne stad. Met een prettig leefklimaat. Maar hoe bereiken we dat? Om die vraag draait Blik op Eindhoven. Een project waarin Eindhovenaren van alle soorten samen met maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en gemeente onderwerpen en thema’s formuleerden. Zaken die hén bezighouden.

Lees meer

SUNSEEKER

In hartje Eindhoven ligt het Emmasingelkwadrant. De gemeente transformeert dit gebied aan de rand van het centrum tot een stadse woonwijk met in het hart het Victoriapark. Een groene, duurzame en veilige oase voor omwonenden en bezoekers. Esther Jongsma en Sam van Gurp van VANTOT ontwikkelden speciaal voor dit publieke park SUNSEEKER, een revolutionaire lichtstraat op zonne-energie. Met deze bijzondere straatverlichting gaan ze de strijd aan met de klassieke grijze lantaarnpaal.

Lees meer

Ontdek design in Eindhoven

Op This is Eindhoven vind je informatie, routes en achtergrondverhalen over design in de stad.

Visit Thisiseindhoven.com
UNFOLD Tante Netty Nick Bookelaar 1

5x social designers

Wat is social design nou precies? En hoe wordt het toegepast? Aan de hand van vijf concrete voorbeelden leggen we je uit wat de kracht van sociaal ontwerpen is.

Naar This is Eindhoven
Aflevering 9 de tekentafel

Wat kun je met speculatief ontwerp?

In deze aflevering van podcast De Tekentafel spreken we drie ontwerpers die zich bezighouden met speculatief ontwerp: Frank Kolkman, Merle Bergers en Marleen van Bergeijk.

Listen to the podcast
4e8579f44e924a960734af3c8a8381d7becef745

7x Design areas & broedplaatsen

Wil je de design areas en broedplaatsen in de stad verkennen? Of zoek je een fijne plek voor je studio of atelier? Dan is dit lijstje voor jou.

Check out our tips